2012. április 26., csütörtök

Közepes^ nap

Elérkeztünk végre a múltból a jelenbe. Itt a csütörtök.
Seprűlovagláson az egyik erősen népszerűtlen hugrabugos lány (Agnes - jövőre elmegy az osztályból) keményen fejbe lőtt egy gurkóval. Állítja, hogy véletlenül volt, nekem attól még nagyon fájt. Az orromat találta el, féltem, hogy elkezd vérezni, de hálistennek semmi ilyesmi nem történt. Kiszálltam a meccsből és felmentem átöltözni. Dolly és Lexa ott beszélgettek DoubleColorral, a kis kétszínű lánnyal (DC-al és Lexával is egy csoportban leszek - hurrá). Azért elég rendesek voltak. Anges persze csak egy év után kért bocsánatot. Eléggé gerinctelen.
Számmisztikán Estherrel beültünk az első sorba, hogy tökéletesen megértsük az anyagot. Jól időzítettünk, mert most a régebbieknél is bonyolultabb, igazándiból a téma legbonyolultabb részét vettük, úgyhogy legalább jól tudtunk figyelni. Megkaptuk a témazárókat is, nekem K lett!!*-*
A jóslástan éppolyan felesleges volt, mint az összes többi jóslástan az évben.
SVK-n összefoglaltunk, nagydolgozat. Beadandót kell írni, elég nehéz lesz, össze kell szednem magam, de legalább sok időt kapunk.
Mágiatörténeten felelés volt (egy gyerek - E-t kapott), aztán mentünk tovább az anyaggal. A tanár a következő órán hiányozni fog, ezért nekünk kell magunknak kidolgozni az anyagot.
Wanda bejött ma is, odavetette Lylynek, hogy "Lyly, ma jól nézek ki? Megfelelő a kinézetem?" (mellesleg jegyzem csak meg - nehogy meghallja -, hogy olyan mélyen kivágott talárt viselt, hogy... hagyjuk).

Ma még tanulnom kell - hozzá se kezdtem eddig, hiszen írtam:
  • Számmisztika: próbadolgozatot írunk. Akinek rossz lesz, az kedden írja meg élesben, akinek jó, az megkapja a jegyet, és nem kell újraírnia. Szeretném, hogy jól sikerüljön, így nem kell kétszer megírnom.
  • Bájitaltan: felelés. Szerencsére nekem már nem kell átnéznem a bájitalfőzés-recepteket, de az elméletet attól még igen.
  • Bűbájtan: szerencsére rövid a lecke, amit meg kell tanulnunk.
  • Átváltoztatástan: újabb szöveget kell megtanulnunk, ami amellett, hogy nehéz, még érthetetlen is. Ugyanis ősi nyelv. Varázslat szempontjából valószínűleg fontos. Persze nem olyan hosszú, mint a "hosszú szöveg", és egyelőre még nem kell tudnunk az egészet, csak 3-4 mondatot.
  • Rúnaismeret: fordítgatni valami light-os szöveget. Jövőre nagyon kemény lesz, az biztos!
Ajjaj, de sok minden.
Gyorsan a pontozás lezárásul:
  • Reggel: 5/5 - végre egyszer kipihent voltam, pedig nem mentem el olyan hihetetlenül korán aludni. Egyszerűen csak ki tudtam pihenni magam, nem álmodtam mindenféle zavaros ostobaságot, sőt, egyáltalán nem álmodtam. És nem riadtam fel óránként.
  • Suli: 5/3^ - orrbalőttek, de K lett a számmisztikám; lélekölően unalmas volt a jóslástan, de az SVK tesztem hibátlan lett... Abszolút közepes, de a ^ jel azt jelenti, hogy a 4-hez közelebb van, mint a 2-köz.
  • Ebéd: 5/4 - finom lett volna, ha fel tudom vágni,. Amit sikerült, az elég jó volt.
  • Tanulás: 5/2 - nem kezdtem hozzá, pedig tök sok. Asszem, megyek is...
Byebye ~ Dorie.