2012. április 18., szerda

Kellemes nap

Reggel tök kényelmesen ébredtem, gyorsan magamhoz tértem, és olvastam.
Rúnaismeret... A dolgozatom pocsék lett. Ha van az embernek lázadós korszaka, akkor az enyém most van. Nem tudtam! Pedig megtanultam, de szivatós volt a dolgozat. Mások is panaszkodtak. Például egy gyerek iszonyat hosszú ideig tanulta, rengeteg energiát fecsérelt el rá, mert nem tudta! Sajnáltam, én legalább nem vesződtem vele annyit.
Gyógynövénytanon dolgozatot írtunk (szintén), de nem aggódom. A gyógynövénytan az a tantárgy, amiből a legkisebb erőfeszítéssel is lehet jónak lenni. A dolgozatból is mindent tudtam, meg amúgy is csak K-im, V-im és E-im vannak, az pedig nagyon jónak számít, bármilyen tantárgyat is nézünk.
Bájitaltanon osztály-előtti-bájitalkészítésből feleltem, és K lett!!*-* Nagyon örültem! Rajtam kívül még egy fiú is bájitalt állított elő, egy lány pedig elméletből felelt. V-t kaptak. Nagyon megkönnyebbültem, hogy végre letudtam ezt a dolgot. Mindig aggasztott, meg felelésnél idegeskedtem, így viszont már csak az elméletet kell óráról órára bevágnom, és nem többet (mert igen, ez már haladásnak számít!).
SVK-n "új" részbe kezdtünk, de igazából nem új, csak régebben vettük, most pedig átismételtük. Nem nehéz, a házit is az előbb írtam meg, csak egy apró részlet homályos, de majd holnap tisztázom órán. Semmiképp nem akarok kételyeket fennhagyni, csak mindössze egy aprócska dologról van szó. Hamar lerendezem.
A két áltváltoztatástanon feleltünk a hosszú szövegből, még mindig nem kerültem sorra, nem baj. Nem sürgetem a dolgot, én minden órára átnézem, ennyi, kész. Szerintem elég ha ennyit teszek, nem? Semmiképp sem szeretném erőltetni a felelést, az túl nyomulósan hatna, de azért készen állok, ha rám kerül a sor.
Utána korán hazajöttem, most épp a számmisztika dolgozatom kellős közepén állok, eléggé bonyolult, úgyhogy oda kell rá figyelni. Ezen kívül még az asztronómia szövegemet akarom átnézni ma, mert előadást fogunk tartani (a csoportunk) az egész osztály előtt... A tét szerintem nem nagy:

  1. Eddig egyetlen, jól megindokolt eseten kívül minden csapat K-t vagy V-t kapott. Egyedül egy béna előadásra adott a tanár E-t: a diákok azt sem tudták, mit jelentenek a szavak, amiket felolvastak (felolvastak, nem megtanultak). Én is ezért írtam le tisztázva a kétes jelentésű szavakat a saját szövegemből, bár szerencsére nincs sok belőlük, de nem akarok leégni.
  2. Náluk van Lyly. Ővele nagyon-nagyon-nagyon kivételez a tanár, úgyhogy... Lyly-nek K-t kell adnia!!
Ma már első napom volt a fogszabályzóm nélkül, hát, mit is mondjak, furcsa volt. Sokan mondták, hogy tök szépek lettet a fogaim, szerintem is így van ez.
Átváltoztatástan közepén elfogyott a tintám a speciális tollamhoz. Persze van új, de mivel az a tinta nagyon drága, inkább nem használom el egy hét alatt, hanem meg a dolgozatokat írom vele, mivel árához méltóan gyönyörűen fog. Addig inkább csak egy hagyományos pennát és tintát használok, jó az nekem, nem kell a felhajtás az órai jegyzethez, amit csak én látok - nekem pedig édesmindegy, milyen pennával írott szöveget tanulok meg.

Összefoglalás végül:

  • Reggel: 5/5 - kipihenten ébredtem, már amennyire ez suliidőben lehetséges. Természetesen nem voltam 100%-ig fitt, de frissnek éreztem (érzem) magam.
  • Suli: 5/3 - pocsék rúnaismeret dolgozat, valamint idegeskedő bájitaltan-főzés. De amúgy azért rendben volt!
  • Ebéd: 5/4 - hús rizzsel. Nekem annyira nem jött be (nem vagyok oda a húsért) de az átlag színvonalhoz képest mennyei.
  • Tanulás: 5/5 - nincs sok minden, már a vége felé járok. Megyek is.:)
Byebye ~ Dorie.