2012. április 16., hétfő

Hétfő - sok mágiatörténet

Korábban keltem ki ma reggel az ágyból,. hogy kivasalhassam a hajamat. Sikerült is, ezután pár asztronómia fogalmat még leellenőriztem egy tankönyvből (a könyvtár már nyitva volt szerencsére), mert nagyon zavart, hogy talán nem tudom a pontos jelentésüket.
Az első órára szokás szerint hamar érkeztem meg, ez már tőlem megszokott, még sosem késtem, most sem... Seprűlovaglás volt, ezúttal kivételesen nem edzettünk vagy a technikánkat fejlesztettük, hanem játszottunk egy elég light-os meccset. Nos, az egyik legjobb játékossal kerültem egy csapatba, így neki hála nyertünk, de én sem voltam ám olyan ügyetlen, mint amilyen régen voltam. Egész jól játszottam, nem egyszer megdicsértek, aminek azért is örülök, mert sportban eddig nem voltam valami jó, ráadásul azt igazán megtanulni sem lehet, annak egyszerűen mennie kell. Azt hiszem, így a 4. évben kezdek belejönni a játékba, tök jó!
Asztronómián előadást kellett tartani kisebb csoportokban, ám mivel a mi csoportunknak (4-en vagyunk) a fele hiányzott, így nem tudtuk előadni. Rajtunk kívül még egy csapat volt, tőlük egy lány hiányzott, így mi következő órán kerülünk sorra. A többiek magyarázatából jegyzeteltem a lényeget, így nagyjából megvan az anyag, plusz még kiegészítő dolgok is, ennek eléggé örülök. Jól fog jönni, ha a dolgozatnál odaírom, talán pluszpontot is kapok.
SVK-n sokat beszélgettünk a dán cserediák programról. A dániai diákok is benne vannak ugye, nekünk kell eldöntenünk, melyik dán kié lesz. Én valami normális, kedves fejűt szeretnék, nem egy cicababát, de nem is egy förtelmet. Bár, ha választanom kéne, inkább az utóbbit mondanám - attól még lehet értékes ember; ám semmi kedvem egy műkörmeit féltő libával járnom a várost, aki teljesen el van szállva magától.
Mugliismereten dolgozatot írtunk, mindent tudtam, remélem jó lesz.
A két jóslástanon semmit nem csináltunk, a tanárnő képtelen féken tartani a bandát, leginkább üvöltözött és fenyegetőzött; egy gyereket felvitt az igazgatóiba, mert az kidurrantott nagyon hangosan valami dobozt.

Holnapra nem sok tantárgyból kell tanulni, viszont amiből kell, abból sokat:

  • Legendás lények gondozása - nem volt házi
  • SVK - nem sok minden, egy kis írásbeli, mindjárt neki is állok
  • Bűbájtan - semmi. De aggódom, hogy T-t kapok. :'(
  • Átváltoztatástan - a hosszú szövegből felelünk, de én azt már álmomból felkeltve is tudom. Mindegy, azért átnézem
  • Mágiatörténet - iszonyú sok minden, három hétnyi anyag, a felét tudom, a felét (még) nem
  • Számmisztika - semmi. Nagydolgozatot írtunk előző órán.
Vastag betű: soook!!
Dőlt betű: semmi extra
Áthúzott betű: nincs házi.

Hát, ennyi lenne, megyek, nekiállok, nem vagyok az a típus, aki mindent az utolsó percre hagy, ez most sem lesz másképp!

Végül a pontozás:

  • Reggel: 5/4 - egész jó volt felkelni
  • Suli: 5/5 - vidám voltam!
  • Ebéd: 5/2 - természetellenesen sárga krumpli, macskakaja szagú, undorító állagú darált hússal.
  • Tanulás: 5/4 és 5/1 - jó, mert pár light-os dolog, és rossz, mert a mágiatörténet rettentő sok.
Byebye ~ Dorie.