2012. április 26., csütörtök

Pótlás (hétfő-kedd-szerda/04.23.,24.,25.)

Kimaradt egy darab. Ez annak köszönhető, hogy rengeteget kellett tanulnom. Nekem, akinek sosincs gondja az időbeosztásával. Ezt egyszerűen nem lehet jól beosztani, ez a nagy helyzet. De azért kezdjük pótolni a hétfő-kedd-szerda napokat.

Hétfő
  1. Seprűlovagláson 600 métert repültünk. Ez az egyetlen (na jó egyik - a kevésből) tantárgy, amiből egyszerűen nem vagyok jó, mert születni kell hozzá. Nekem agyam van, nem pedig kondim. Mindegy, E lett, örülök, hogy megúsztam azzal.
  2. A házvezetővel való megbeszélésen húztunk. Új csoportok lesznek. Vegyítve a griffendéles, hugrabugos, hollóhátas és mardekáros diákok!!!!!! Csomó új embert kaptam, de van, akit már ismerek... Na de akkor is! Hála istennek, a mardekáros nagyképűek a másik csoprotba kerültek (merthogy kettő van), nálunk a szerényebbek vannak. De azért itt sincs hiány a házakból, vegyesen lettünk összeválogatva. Szörnyűnek tartom. A nyáron majd biztosan részletezem az újabb csoporttársaimat, mikor a következő évemet tervezem. Mert azoknak a részleteknek ott a helyük, nem itt, és nem most.
Kedd
  1. Nap közben semmi sem történt, egész laza nap volt. Átváltoztatástanon még mindig nem feleltem a hosszú szövegből (bár szerintem már nem kerülhetem el sokáig), LLG-n tovább foglalkoztunk még a múlt órai anyaggal, mert nem jutottunk a végére (nem bírom az új tanárt - a régit pocséknak tartottam, de emellett a királyok királya). Számmisztikán bekeményítettünk, egyre nehezebb és összetettebb dolgokat veszünk. Néha már elég nehéz követnem.
  2. Balhé, ami még ma is tart... Van egy elég szörnyű mardekáros lány, Wanda a neve. Én épp a mágiatörténetet néztem át, mikor bejött a termünkbe, és lelkesen beszélgetni kezdett pár mardekáros fiúval és lánnyal, akik velem egykorúak (Wanda egy évvel idősebb, most ötödikes). Az egyik lány az osztályunkból, Lyly annyit mondott, hogy neki nem tetszik Wanda cipője, merthogy milyen koszos. De mindezt akkor mondta, mikor Wanda már kiment a teremből! Csakhogy az egyik lány meghallotta, és elmondta Wandának. Kedden itt állt meg a történet.
Szerda
  1.  Rúnaismereten megírtuk a nagy összefoglalót. Ez azért is nagy pillanat, mert nagy változás következik el jövőre. Ugyanis idén tanít minket utoljára ez a tanár, jövőre újat kapunk, aki sokkal keményebb lesz. Mostanában leginkább csak elméletet vettünk rúnaismeretből (ezért is tartom kegyetlennek, hogy mégis fordításból áll a témazáró), ezzel ellenben jövőre azt hiszem, heti 6 óra rúnaismeretünk lesz, intenzív nyelvtanulás. Ráadásul nyelvtan és szavak szempontjából a nulláról fogjuk kezdeni, mert az új csoportok miatt többen is még életükben nem tanulták ezt a tantárgyat (nem vették fel harmadikban és negyedikben). Nekem előnyöm lesz.
  2. Bájitaltanon írtunk, és tudom, hogy egyet elrontottam. Egész nap ezen agyaltam, hogy hogyan keverhettem össze a hamuzsírt a fedősóval. Semmi közös nincs bennük; az egyik KCl, a másik K2CO3. Mégis miben hasonlítanak? Semmiben. :(
  3. Balhé - második felvonás. Wanda bejött valamelyik óra előtt megint a termünkbe, és mondja a nagy mardekáros barátnőjének: Na, Dolly, hol van az a divatdiktátor "barátnőd"? Dolly Lyly felé bökött, mire Wanda vette az adást. Lyly, adjál már nekem divattippeket, hogy jobban nézzek ki, jó? - és ehhez hasonlóakat mondott. Aztán beültek Lyly mögé, és kibeszélték. Nem túl hangosan, de akkor is... Nem volt szép tőlük.
Ennyi az elmúlt három napról nagy vonalakban.