2012. május 14., hétfő

StréberExc #1

Egy stréber naplója
Első fejezet

Hogyan is jellemezhetnék egy olyan csodálatos és színes napot, amelyen iskolába mentem? Egyrészt egyszerűen, elég annyit mondanom, hogy "jó"; másrészt bonyolult: eme kavalkáddal teli élménydús nap sok mindent tartalmaz.
Reggel nagyon fáradt voltam, mert én őrült, nem feküdtem le fél 10 és 10 óra között. Ma persze minden más lesz, de ettől függetlenül alig bírtam felkelni. Fáradt voltam.
Reggeliztem muffint, majd igyekeztem a buszhoz. Egész úton olvastam, mi mást tettem volna?
Első órán, tesin, fociztunk. Nem voltam benne túl jó, de nekem ez a gyenge pontom, mert ezt nem lehet megtanulni. Hiába ülök fölötte, nem fogok megtanulni focizni. Nem baj az!
Földrajz előtt senki nem tanult, mert előző órán témazárót írtunk. Szünetben az első padban ültem, mert oda jött a friss levegő; egész jó idő volt, végre nem uralkodott hőség. Órán megkaptuk a témazárókat - nekem ötös lett! Nem is vártam mást! :) Sok hármas is lett, aminek azonban nem örültem - lehúzzák az osztályátlagot!
Angolon is megkaptuk a témazárókat, csakhogy az enyém elkeveredett. Mivel úgy éreztem, jól sikerült, majdnem elsírtam magam, mikor én nem kaptam meg. Még az is felmerült bennem, hogy én írtam esetleg azt az egyes dolgozatot, amely legendásan rosszul sikerült - és ami mellesleg Roland dolgozata. A tanárnő biztosított arról, hogy előkeresi a dolgozatomat. Jó lenne!
Éneken Bartókot tanultuk. A többiek nagyon hangosak voltak, ellenben én fegyelmezetten ültem (és olvastam). Nem volt valami izgalmas az óra, de hát ilyenre is szükség van a tanévben. Ráadásul, mikor nyugton vagyunk, elég érdekes tud lenni az anyag - csakhogy ritkán vagyunk nyugodtak énekórán.
Duplarajzon régi fényképeket nézegettünk. Csak úgy elrepült az óra! Nem mintha a tanárnő olyan mesteri lenne, sőt. Tartok tőle, hogy egyáltalán nem tudja kezelni a helyzetet, talán ezért is ordibál és káromkodik rendszeresen órán, fegyelmezésképpen. Talán ezért is nem kedvelem annyira? Azt hiszem, ez lehet az oka. Filmet is néztünk órán, némafilm, csak zene volt. Kicsit érthetetlen volt, de azért érdekesnek tartottam...az elején. Aztán csak muszájból figyeltem, de attól még figyeltem.
Itthon persze azonnal nekiálltam tanulni. Először megírtam az angol házit, tanultam szavakat, majd jöhetett az irodalom. Írásbeli (keresgettem műveket, érdekes volt), majd átnéztem az anyagot, ha esetleg felelés lenne. És jöhetett a fizika mert holnap témazáró. Huh, kemény lesz. Kb. egy órán át tanultam rá, remélem, menni fog. Fénytan; nem olyan nehéz.

Íme az öltözékem:

A hajam:

A fölsőm:

Smink: nem volt. Semmi!!

Cipő:

Köröm:

Ételek: muffint ettem, meg chipset. Oké, holnap egészségesebb leszek!!:)