2014. december 28., vasárnap

E-sport csend

Az évnek vannak időszakai, amikor csak úgy pörög az "E-sport világ", már ha van ilyen. Nem mondom, hogy mindent, folyamatosan követnék, azért ahhoz még időm sem lenne elég, tegyük fel, ha mondjuk nem járnék el itthonról sehova, talán akkor...

A tavasz és a nyár a legjobb. A Spring és Summer Split-ek időszaka, amikor egyszerre megy az Lcs, az Ogn, az Lpl. EU, NA, Korea és China. Hihetetlenül izgalmas, szinte minden este van mit néznem. Ez olyan, mint másoknak a foci, egy jó sorozat, vagy valami tévéműsor, amit mindennap adnak. Egy idő után napi rutinná válik esténként megnézni, és amikor nincs, akkor hiányérzete van az embernek.

Most pont ezt érzem én is. Nyáron kezdtem el nézni az E-sportokat, a Summer Split volt az első, és azóta szinte mániákusan követem, mikor történik valami. Okés volt, hogy jött a Worlds, az is eltartott egy hónapig, de azóta... Tényleg olyan ürességet érzek.

Persze vannak alkalmanként kisebb versenyek. Imádtam például az IEM San José-t, a Unicorns of Love-al, és a magyar sráccal a top lane-n, nameg Koreában a Preseason Tournament-et, Fakerrel, akit csak minden második meccsen lehetett látni, de hát azért túléltem. De ezeknek is vége, és én megértem, hogy karácsony van, és a pro player-eknek is kell egy kis szünet, de egyszerűen várom már, hogy legyen valami. Hogy legyen mit visszanézni esténként.

Az Lcs, ha minden igaz, akkor január végén már elkezdődik. Ennek mondjuk nagyon-nagyon örülök. Ettől függetlenül nem lesz ugyanaz mint tavaly, ez pedig elszomorít. Mondjuk szinte minden team esetében fáj a szívem azok után, akik már nincsenek ott. De akár új tagokkal is, azért jó látni a team-eket (kivéve a Samsung, mert az teljesen új, és hiányoznak a régiek).

És most itt vagyok, és nincs semmi. Holnap Faker stream, de nem is leszek itthon, hogy láthassam. Kedden se tudom majd megnézni. Úgyhogy az is felejtős. Más meg nincs. Úgyhogy próbálom mással lefoglalni magam, sikeresen is viszonylag. Na de valami E-sport eventtel mennyivel könnyebb lenne?

Ez van. Addig is én lolozok, de a szint nem épp ugyanaz. Legalább még egy ok, hogy várjam a tél végét.

Bye, Dori