2015. június 9., kedd

Nyári munka?

Nézelődtem a neten nyári munkát illetően, és őszintén szólva vegyes érzéseim vannak.

Kezdem az elejéről. Hogyan is kerültem ilyen honlapokra? Már régóta gondolkozom azon, hogy dolgozni fogok nyáron. Eddig úgy terveztem, hogy egy gyorsbüfébe megyek, vagy meki,vagy kfc, tehát semmi extra, durván 640 ft-os órabér, 8 óra egy nap, aztán menni amilyen gyakran csak lehet, és rövid időn belül jó kis összeget összespórolni.

Aztán egy időre letettem erről az ötletről, egyrészt anya próbál lebeszélni róla, én meg igazából hagytam magam meggyőzni, hogy majd találok sokkal kényelmesebb és jobban fizető állást. Aztán persze a nagy lehetőség csak nem jött velem szembe azóta sem.

Ez így elfelejtődött most egy időre, de aztán ma láttam az egyik új, nagy kedvencem videóját Youtube-on, Kim Dao a neve, és rengeteg vlogot csinál Japánban, és hihetetlenül imádom, ahogyan öltözködik. Ő jelenleg az első számú inspirációm, mert megtestesíti azt a szintű "cuki öltözködést", ami nőies és abszolút viselhető, nem hiszik azt, hogy valamilyen jelmezben vagy.

Szóval nála láttam a videójában, ahogy arról beszél, hogyan jutott ki Japánba. Ahhoz képest, hogy egyetemen japánt tanult, nem a suli által sikerült neki. Saját pénzből fizette ki, és hogy pontosan hogyan? Dolgozott, sokat. Volt, hogy 3 helyen egyszerre. Így jött össze neki elég pénz ahhoz, hogy 3 hétre kimenjen Japánba. Hihetetlenül irigylem, de ezen kívül látom, hogy nem hullott csak úgy az ölébe. És ez segített nekem is realizálni, hogy nekem is tennem kell azért, ha ki akarok jutni Koreába. Tény, hogy az út nem 30 000 Ft-ba fog kerülni. Az is nyilvánvaló, hogy nem fogom egy hónap alatt összeszedni a szükséges összeget a mekiben dolgozva. De legalább teszek érte valamit.

Most, hogy számolgatok, heti 5 nap, 8 órát dolgozva havi 100 000 Ft-ot gyűjtenék össze. Ez még egy repülőjegyre odafelé sem lenne elég. Tény. Nem a legolcsóbb úti célt néztem ki magamnak. Ettől függetlenül sem fogom feladni. Ha Kimnek 3 helyen kellett dolgoznia, hogy Ausztráliából Japánba kijusson (ami azért jelentősen közelebb van), akkor nekem nyilván meg kell tennem minimum ugyanennyit. 

Csodálatos lenne egyszer végigsétálni Szöul utcáin.


Ez egyelőre még csak a távoli jövő, de nem mondom, hogy álom marad, mert akkor is eljutok ide, és nem egyszer. Kim évente 2x megy Japánba (szerintem mostanában gyakrabban), és durván 3 hetet tölt el ott. Ha én kijutnék Koreába, én is maradnék szerintem legalább ennyit, mert most őszintén. Több, mint egy napos út azért, hogy pár napig próbáljak minden látnivalón végigrohanni? Logikátlan. Az persze, hogy ennyi ideig ott maradhassak, még több pénzbe kerül. De ha már egyszer ott vagyok, hadd élvezzem ki.

A nyelvtanulásnak újra neki kell vágnom, amint vége az érettségi-szóbeli dolognak, újból nekikezdek friss lendülettel. Már kicsit hiányzik is, amellett, hogy kimondottan élveztem az új kifejezéseket megtanulni, maga az írás is fun, és a gépelést is gyakorolni akarom, mert hát. Az is hozzátartozik. Talán majd ha lesz egy koreai barátom (nem az, hogy pasim), akkor majd irogatok neki 한국어 nyelven. Mellesleg csak ezt az egy szót egy élet volt beírni:D Van még hova fejlődnöm.

Aztán a nyáron még Koreázok kicsit, kiokosodok, és talán egy év múlva én is végigsétálhatok Szöul utcáin, nézegetve a feliratokat, amikből párat talán értek is. 

Na megyek aludni, illetve Code Geass-t nézni, meglepően jó! Tényleg, nagyon tetszik. Még nem láttam ilyen "mecha animét", de bejön, nagyon szépen megcsinálták, látványos, mert ugye a minősége is nagyon jó. Egy kisebb hátulütő a japán szinkron&angol felirat kombó, de igazából az is olyan, hogy megszokom, akkor nem zavar. Elég nehéz szókincsű anime, szóval talán jobb is a felirat, a szinkront nem biztos, hogy ennyire érteném.